MULTIMEDIA

Reconstructie in 3D van zes Art nouveau gebouwen

Evocatie door projectie en interactieve ontdekking via multitouch

Kunst en multimedia samen, het kan! Het Musée Fin-de-Siècle Museum gebruikt multimediale middelen om de uitzonderlijke art nouveau architectuur van de jaren 1900 op een interactieve en ludieke manier aan het publiek te tonen.

Via vijf multitouchscreens kan de bezoeker een 3D weergave van zes art nouveau huizen ontdekken, zowel de binnen- als de buitenkant: het Volkshuis en Aubecqhuis van Victor Horta, Bloemenwerf van Henry Van de Velde, het Ciamberlanihuis van Paul Hankar, het huis-atelier van Fernand Khnopff en Old England van Paul Saintenoy.

De gebruiker kan afbeeldingen verslepen, vergroten en verkleinen. De spelletjes die in de applicatie verwerkt zijn, kunnen alle leeftijdsgroepen bekoren en zijn meteen een test voor de opgedane kennis.

De multimediale opstelling in het Musée Fin-de-Siècle Museum is uitermate energie-efficiënt dankzij het gebruik van bewegingsdetectoren, een volledig geautomatiseerd systeem en projectoren met een led-laser hybride technologie.

.

Visiogids

De visiogids van het Musée Fin-de-Siècle Museum neemt de bezoeker mee in een wervelend en interactief verhaal van beeldende kunst, literatuur, muziek, fotografie en cinematografie, vanaf 1868 tot 1914. Algemeen Directeur Michel Draguet verwelkomt het publiek in zijn inleidende video. De conservatoren, Inga Rossi-Schrimpf, Dominique Marechal en Francisca Vandepitte geven toelichting over een aantal meesterwerken van Meunier, Khnopff, Spilliaert en Minne. De kunstverzamelaarster Barones Gillion Crowet brengt het verhaal van het ontstaan en de opbouw van de uitgebreide art nouveau collectie die nu haar plaats gevonden heeft in het Musée Fin-de-Siècle Museum. Er is muziek te beluisteren van Lekeu en Fauré evenals het muziekspel van Ensor op zijn harmonium. Foto’s illustreren het Brusselse Fin-de-Siècle.

Een verrassende ontdekking.

 

 making of